Szeptemberi erdőfürdő programok

A szeptemberi erdőfürdő programok témája a szüret és az indián nyár. A kínai gyógyászatban ez a föld elem ideje, az ember életében pedig az érett felnőtt kornak felel meg ez az időszak: amikor már látszanak az elmúlás első jelei, de egy nő és a férfi még ereje teljében, alkotni képesen felragyog. A természet hattyúdala a szeptemberi szüret és az indián nyár, az addigi egész éves munkájának ilyenkor élvezhető a gyümölcse.

Ahogy azonban közeledik a tél, egyre inkább hajlamosak vagyunk befelé fordulni, önmagunkba nézni, és megvizsgáljuk, vajon a mi saját életünk termékeny volt-e, és vajon milyen minőségünkben lépdelünk az év elmúlása, a tél felé.

Talán éppen ez az az idő, amikor még semmiről sem késtünk el. Amikor érdemes időt szánnunk arra, hogy meghallgassuk szívünk és a természet szavát…

Gyere, és tarts velem ezen az úton is!

2019 szeptemberében az alábbi időpontokban van lehetőség Bach Évivel erdőfürdőzésre:

  • Szeptember 20. péntek 16:00-18:30
  • Szeptember 21. szombat 9:00-10:30
  • Szeptember 27. péntek 16:00-18:30

Jelentkezni a Kapcsolat menüpontra kattintva tudsz, vagy e-mailben az eva.bach@testpozitiv.hu címen.

A természet vagyok

Gyakran elfelejtjük, hogy mi magunk is a természet vagyunk. A természet nem valami tőlünk különálló dolog. Ezért amikor azt mondjuk, hogy elvesztettük a kapcsolatunkat a természettel, akkor valójában az önmagunkkal való kapcsolatot vesztettük el. (Andy Goldsworthy)

Csodaszarvas

És az ő szarvuk ajtón be nem térhet, csak betér az völgyekbe; karcsú testük gúnyában nem járhat, csak járhat az lombok közt; a lábuk nem lép tűzhely hamujába, csak puha avarba; szájuk többé nem iszik pohárból, csak tiszta forrásból. (Bartók Béla: Cantata profana)