Jógaórák és más csoportos órák rendje a Testpozitív térben

A Testpozitív tér Budapesten található, Zugló egyik jól megközelíthető, mégis természetközeli, zöldövezeti részén. Maga a jógaterem 8 fő befogadására nyújt lehetőséget, így a gyakran személytelen, edzőtermi környezet helyett itt egy hangulatos, intim térben jógázhatsz, és még a csoportos órákon kiemelt figyelmet kaphatsz.

A Testpozitív térben heti két 90 perces  kezdő hatha jóga csoport, egy 90-120 perces testpozitív szemléletű jóga csoport és 60 perces egyéni jóga alkalmak látogathatók. Lehetőség van továbbá 20, 30 és 45 perces (igény szerinti) irodai jóga időpontok egyeztetésére. Ezekről részletesen az órarend alatt olvashatsz.

18:00-19:30 Kezdő hatha jóga csoport

17:20-18:30 Meridiántorna (Bach Zoloval, 2019 novemberétől)

18:00-20:00 Csoportos Testpozitív hatha jóga – kezdő tematikus hatha jóga óra a civilizációs ártalmak (stressz, súlyfelesleg, testképzavarok, hormonális problémák, ülőmunka) testi-lelki következményeinek megelőzésére és gyógyítására

8:00-9:30 Kezdő hatha jóga csoport

Hatha jóga

A hatha szó jelentése nap és hold. Kifejezi az aktivitás és a passzivitás helyes arányát. Ez az elv érvényesül az ászanagyakorlása során is. A hatha jóga segíthet fenntartani és visszaállítani testünk egészséges, harmonikus működését, hozzájárulhat lelki egyensúlyunkhoz. A jóga elsődleges célja pedig az emberi lét teljességének, legmagasabb minőségeinek megtapasztalása.

Testpozitív jóga

A testpozitív jóga visszatérés a jóga teljesítmény- és fejlődésorientált használatától a jóga eredeti céljához: belső békére lelni önmagunk megismerésén és elfogadásán keresztül, a testi-lelki-szellemi harmónia megőrzése és visszaállítása. Ehhez elengedhetetlen, hogy békében éljünk legbensőbb énünk otthonával, a testünkkel is.

Irodai jóga

Az irodai jógát kizárólag azoknak a vállalkozásoknak, akik dolgozóikra nem csupán emberi erőforrásként tekintenek, hanem a teljesítőképesség növelésén túl nagy hangsúlyt helyeznek csapatukban a harmonikus együttműködés fenntartására, és megbecsült beosztottjaik, alkalmazottaik testi-lelki jólétére a munkahelyen és azon kívül is .

Egyéni jóga

Az egyéni jógát azoknak ajánlom, akik egy meghatározott egészségügyi probléma kezelésére keresnek kiegészítő gyógymódot, vagy szeretnének egy intimebb, megnyugtató környezetben ismerkedni a jógával, ahol különleges odafigyelésben lehet részük. Az egyéni jóga során testre szabottan és nagyon tudatosan történik az óra anyagának összeállítása

Mit jelent az, hogy testpozitív?

A testpozitivtás egy társadalmi mozgalom, amelynek alapelve, hogy minden embernek pozitív testképpel kellene rendelkeznie. A mozgalom szembe helyezkedik minden olyan társadalmi elvárással, amely a test megjelenésére vonatkozik.

Elfogadás

A testpozitív mozgalmak a test elfogadását hirdetik, függetlenül attól, hogy milyen formával, mérettel vagy megjelenésel bír az adott test.

Önbizalom

A testpozitv mozgalmak nem titkolt célja elszakadni a valóságtól elrugaszkodott szépségideáloktól, és önbizalmat, pozitív énképet építeni az emberekben.

Szépség

A testpozitív mozgalmak határozottan tagadják, hogy a szépség fogalma egy társadalmi konstrukció volna, amely meghatározhatja, mennyire érzi magát az egyén értékesnek vagy magabiztosnak.

Testpozitív szemlélet a jógában

A testpozitív jóga, bár újdonságnak hangzik, valójában visszatérés a jóga teljesítmény- és fejlődésorientált fitnesztermi alkalmazásától a jóga eredeti céljához: önmagunk és a világ megismerése és elfogadása.

Testpozitív tér

1145 Budapest, Torontál u. 23-25. (Kapucsengő: 4)

Kapcsolat

Jelentkezz be programjaimra, vagy érdeklődj üzenetben!

12 + 10 =

adatvédelmi tájékoztató  |  vásárlási feltételek