Testpozitív jóga

A testpozitív jóga, bár újdonságnak hangzik, valójában visszatérés a jóga gyakran teljesítmény- és fejlődésorientált fitnesztermi alkalmazásától a jóga eredeti céljához, amely önmagunk és a világ megismerése, a belső béke megtalálása.

A testpozitív órák olyan hatha jóga órák, amelyeken bármely testalkattal és számos egészségügyi problémával jól érezheted magad. A jógaóra elején néhány olyan, a szomatodrámában és a szomatoterápiában használt bevezető gyakorlatot végzünk, amelyek segítenek a megérkezésben, az önmagaddal és a csoporttal való kapcsolatfelvételben, és felébresztik benned a kíváncsi nyitottságot saját tested és belső világod iránt. Csak ezután következik a hatha jóga ászanák gyakorlása.

A jóga ászanák gyakorlása során azon túl, hogy kiemelt szerepet kap az érzetfigyelés, elvárások nélkül fordulunk önmagunk és a testünk felé. Ezáltal megtanuljuk maximálisan tiszteletben tartani a testünk határait, gondolkodásunkból és testi adottságainkból eredő korlátainkat, anélkül, hogy megpróbálnánk azokon erőszakkal átlépni valamilyen vélt vagy valós, külső vagy belső elvárást követve.

Egy testpozitív jóga során nem bántjuk, nem kritizáljuk, sőt, egyáltalán nem véleményezzük a testünket, önmagunkat, hiszen nem akarunk megváltoztatni semmit. A célunk a megismerés és az elfogadás, ezért nem támasztunk követelményeket. A jóga, a test mozgása, a kapcsolatfelvétel önmagunkkal és a tapasztalás lehetősége önmagában véve az az örömteli cél, amelyért jelen vagyunk, ezért végezzük a gyakorlatokat.

A testpozitív jóga gyakorlás által kiigazíthatod a testedhez és önmagadhoz fűződő viszonyodat, így az önmagadhoz és a testedhez fűződő viszonyod egy igazi szeretettel átitatott, gyógyító kapcsolattá válhat.

A testpozitív jógaórák időtartama 90-120 perc.

 

Mit jelent az, hogy testpozitív?

A testpozitivtás egy társadalmi mozgalom, amelynek alapelve, hogy minden embernek pozitív testképpel kellene rendelkeznie. A mozgalom szembe helyezkedik minden olyan társadalmi elvárással, amely a test megjelenésére vonatkozik.

Mit jelent az, hogy testpozitív?

A testpozitív mozgalmak a test elfogadását hirdetik, függetlenül attól, hogy milyen formával, mérettel vagy megjelenésel bír az adott test.

Mit jelent az, hogy testpozitív?

A testpozitv mozgalmak nem titkolt célja elszakadni a valóságtól elrugaszkodott szépségideáloktól, és önbizalmat, pozitív énképet építeni az emberekben.

Mit jelent az, hogy testpozitív?

A testpozitív mozgalmak határozottan tagadják, hogy a szépség fogalma egy társadalmi konstrukció volna, amely meghatározhatja, mennyire érzi magát az egyén értékesnek vagy magabiztosnak.

Testpozitív tér

1145 Budapest, Torontál u. 23-25. (Kapucsengő: 4)

Kapcsolat

Jelentkezz be programjaimra, vagy érdeklődj üzenetben!

8 + 5 =

adatvédelmi tájékoztató  |  vásárlási feltételek