18:00-19:30 Kezdő hatha jóga

18:00-20:00 Testpozitív hatha jóga – kezdő tematikus hatha jóga óra a civilizációs ártalmak (stressz, súlyfelesleg, testképzavarok, hormonális problémák, ülőmunka) testi-lelki következményeinek megelőzésére és gyógyítására

8:00-9:30 Kezdő hatha jóga

17:00-19:30 Erdőfürdő – találkozás Normafán a réteses előtt 16:45-től

9:00-11:30 Erdőfürdő – találkozás minden hónap 2. szombatján a Macis játszótéren 8:45-től. Következő alkalom: 2019. szeptember 14.

Mit jelent az, hogy testpozitív?

A testpozitivtás egy társadalmi mozgalom, amelynek alapelve, hogy minden embernek pozitív testképpel kellene rendelkeznie. A mozgalom szembe helyezkedik minden olyan társadalmi elvárással, amely a test megjelenésére vonatkozik.

Elfogadás

A testpozitív mozgalmak a test elfogadását hirdetik, függetlenül attól, hogy milyen formával, mérettel vagy megjelenésel bír az adott test.

Önbizalom

A testpozitv mozgalmak nem titkolt célja elszakadni a valóságtól elrugaszkodott szépségideáloktól, és önbizalmat, pozitív énképet építeni az emberekben.

Szépség

A testpozitív mozgalmak határozottan tagadják, hogy a szépség fogalma egy társadalmi konstrukció volna, amely meghatározhatja, mennyire érzi magát az egyén értékesnek vagy magabiztosnak.

Testpozitív szemlélet a jógában

A testpozitív jóga, bár újdonságnak hangzik, valójában visszatérés a jóga teljesítmény- és fejlődésorientált fitnesztermi alkalmazásától a jóga eredeti céljához: önmagunk és a világ megismerése és elfogadása.