A nevem Bach Éva,

alternatív mozgásterápiával, jógával és szomatodrámával foglalkozom.

Amikor 30 évesen, a sokéves zen meditáció és jógagyakorlás ellenére, rosszindulatú daganatos megbetegedéssel diagnosztizáltak, át kellett értékelnem az önmagamhoz és a körülöttem élőkhöz, az élethez és a halálhoz, a spirituális tanításokhoz és a testemhez fűződő viszonyomat.

 Felismertem, hogy a teljes és örömteli élet felé számomra nem a határok feszegetésén, a szükségletek, az érzések és az érzelmek elvetésénkeresztül vezet az út, hanem egy megengedő, elfogadó, melegszívű és szeretetteljes megismerésen keresztül.

Később azt is észrevettem, hogy ezzel nem vagyok egyedül: sokan szeretnének szeretettel fordulni önmaguk felé, melegszívű, érzelmeiket és határaikat tiszteletben tartó, őszinte kapcsolatokra vágynak kívül-belül. Mégis meglepően kevesek tanítják, hogy úgy is lehet fejlődni, hogy nem piszkálgatunk közben semmiféle komfort zónát, és nem próbáljuk a szükségletek, az érzések és az érzelmek elutasításán keresztül meghaladni önmagunkat. Ehelyett mindig csak az ismert vagy érzékelt határainkig megyünk el, miközben minden ítélet vagy elutasítás, ellenállás nélkül, egyfajta állandó nyitott kíváncsisággal igyekszünk megtapasztalni külső és belső világunkat. És ebbe éppúgy beletartoznak gondolataink és érzelmeink, mint a testünkön kívüliként érzékelt világ.

Azóta már életminőséget javító mozgásterápiás, jóga és szomatodráma foglalkozásokat vezetek ebben a szemléletben. Életcélom a folyamatosan javuló életminőség, amely számomra egy olyan kimeríthetetlen és végtelen feladat, amely az én és a nem-én (egyén-egyén, egyén-társadalom, egyén-környezet) viszonylatában már rövidtávon is túlmutat az igények és vágyak öncélú kielégítésén, és egy globális, vagy akár univerzális életminőség javuláshoz vezethet.

Alternatív mozgásterapeuta és hatha jóga oktató képzésemet 15 év hathajóga gyakorlással és 10 év zen meditációs tapasztalattal a hátam mögött kezdtem el. Végzettségem megszerzését követően elsőként készítettem és indítottam plus size jóga kurzust Magyarországon mindazoknak, akik gömbölyű idomaikkal együtt is jógázni szeretnének, és ez a fajta testpozitív szemlélet azóta is alapját képezi terápiás tevékenységemnek.

Terápiás eszköztáramat folyamatosan bővítem, az alternatív mozgásterápiák, a jóga és a szomatodráma mellett elvégeztem Medgyesi Kriszta fókuszolás orientált coaching módszerismereti alapképzését, tanultam hormonegyensúly tanácsadásról, és jógaoktatóként most is Bálint Jánosnál (Purnam) tanulok. Emellett zen meditációval is foglalkozom, és 2018 tavaszán elsőként adtam ki zsebkönyvet a koreai eredetű Seon Yu (zen légzés) technikáról.

Gyógyítóként 2016 óta szerepelek az egészségügyi szakdolgozók országos nyilvántartásában.Kiemelt érdeklődési területeim között a civilizációs ártalmak (pl. stressz, hormonegyensúly, elhízás és ülőmunka káros hatásai), a daganatos megbetegedések és a pozitív testkép, testkapcsolat szerepelnek.

Seon Yu zsebkönyv

Vásárold meg most a Seon Yu zsebkönyvet mindössze 1.800,- Ft-ért (szállítási költséggel együtt)!